Arguments

Des de fa ja una colla d’anys la Garrotxa està embolicada en el debat sobre la variant.

Des de Salvem les Valls defensem que darrera aquest legítim debat s’amaga la voluntat de consumar el vell projecte de l’eix Vic-Olot-Figueres, com a part d’un eix de comunicacions internacionals. Com una via de pas que podrà ser utilitzada per camions que circulin entre la frontera i l’interior de Catalunya i vulguin evitar el pas per l’àrea metropolitana.

Això, en el moment de crisi climàtica que vivim, no ho podem acceptar doncs suposaria un greu impacte en un territori que no ho necessita i que a més compta amb la sort d’estar englobat dins d’un Parc Natural.

Certament, molts dels veïns i veïnes de l’Avinguda Sant Jordi estan patint des de fa temps un trànsit cada cop més insuportable i uns nivells de contaminació, olors i brutícia que no són acceptables per una vida urbana saludable. Cal una solució, però aquesta no ha de passar per un projecte d’una mal anomenada “variant”, que projecta 4 carrils i fins a 8 en alguns trams.

Volem un Pla de Mobilitat rigorós que avaluï la idoneïtat i tipologia de variant que es necessita, tant a Olot, Les Preses, com a la Vall d’en Bas. I sobretot volem unes propostes que siguin respectuoses amb el territori i estiguin al servei de les necessitats locals i no pas del trànsit de llarg recorregut.

Aquí podeu llegir les al·legacions al projecte que vam presentar: saber-ne més.

I aquí podeu veure una molt bona taula rodona d’OlotTV entre Raül Valls (Salvem Les Valls), Daniel Tarradellas (Les Preses 2020-30) i Joan Corominola (ex-regidor d’Olot), on confrontem tots els nostres arguments amb els pro-variant. No us els perdeu!